Těstovinový koláč s kokosem
80 min.
Ingredience
- 70gramůTěstoviny Risone semolinové
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMandle
- 50gramůKokosová moučka
- 185gramůMáslo čerstvé
- 160gramůDžem meruňkový
- 250gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 30gramůKandovaná citronová kůra
- 400mililitrůVoda pitná
- 20gramůCitronová kůra
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Formu na koláč nebo dortovou formu o průměru zhruba 20 cm vytřeme rozehřátým máslem. Dno a boky formy vyložíme papírem na pečení.
- 2Ve vodě vaříme těstoviny podle návodu na obalu 3–4 minuty al dente a pak důkladně scedíme.
- 3Smícháme mouku, kypřicí prášek, kokos, mandle a citronovou kůru.
- 4Džem, máslo (100 g) a cukr zahříváme na malém ohni v hrnci, až vznikne hladká kaše. Vmícháme do ní těstoviny a potom suché suroviny. Na závěr přidáme vejce a těsto vymícháme dohladka. Nalijeme je do formy a pečeme 50–55 minut při 150 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je koláč dostatečně propečený. Před vyklopením z formy jej necháme 10–15 minut odpočinout. Koláč podáváme teplý nebo studený, ozdobený kandovanou citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.