Těstovinový salát s mangem

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůNudle čínské vaječné
    • 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 4kusyŠalotka
    • 1kusChilli paprička
    • 1kusPaprika žlutá
    • 1kusPaprika zelená
    • 1kusMango
    • 4lžíceMáslo arašídové
    • 100mililitrůMléko kokosové
    • 2kusyČesnek
    • 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vaječné nudle dáme do velké mísy, přelijeme dostatečným množstvím vroucí vody a necháme 10 bobtnat. Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme arašídový olej na dosti vysokou teplotu.
  • 2
    Přidáme nakrájené šalotky, nadrobno nakrájenou chilli papričku, papriky nakrájené na nudličky a prolisovaný česnek a opékáme je za stálého míchání 2-3 minuty.
  • 3
    Vaječné nudle scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Do woku dáme okapané nudle a mango nakrájené na nudličky a vše za stálého míchání opékáme zhruba 2 minuty. Potom wok odstavíme.
  • 5
    Těstovinový salát s mangem rozdělíme do nahřátých talířů nebo
  • 6
    misek.
  • 7
    V hrnku nebo misce smícháme arašídovou pomazánku, kokosové mléko
  • 8
    a rajčatový protlak a směs naneseme lžící na těstvinový salát s
  • 9
    mangem jako zálivku. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.