Těstoviny Cannelloni plněné zeleninovou směsí a zapečené s rajčatovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 4lžíceOlej olivový
- 250gramůŠpenát mražený
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín římský
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1hrstBazalka
- 200gramůMozzarella
- 1baleníCannelloni
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na kousky. Sterilovaná rajčata rozkrájíme nadrobno. Bazalku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme. Mozarellu nakrájíme na plátky.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a 2 až 3 minuty v něm opékáme nakrájený lilek. Pak do pánve přidáme špenát a polovinu prolisovaného česneku, nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme, promícháme a vše smažíme další přibližně 3 minuty.
- 3Těstovinové trubičky Cannelloni naplníme směsí z pánve a rozložíme je do vymazané zapékací mísy.
- 4V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme cibuli a zbylý česnek. Pak přimícháme rajčata s bazalkou, dochutíme pepřem a solí a vše necháme 5 minut vařit.
- 5Rajčatovou omáčkou přelijeme připravené naplněné těstoviny v zapékací míse, nahoru rozložíme plátky Mozarelly a dáme zapékat do trouby, předehřáté na 180 stupňů přibližně na 20 minut, dokud se sýr neroztaví a nemá zlatavou barvu.
- 6Zapečené plněné Cannelloni s pórkem rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.