Těstoviny fusilli s baby karotkou a krůtím masem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Malou chilli papričku zbavenou semínek posekáme nadrobno.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme omytou, mírně rozmraženou baby karotku, ochutíme ji špetkou soli, špetkou stévie, 1-2 špetkami zázvoru a pod pokličkou, při mírné teplotě ji podusíme doměkka. Občas ji promícháme, dusíme ji přibližně 12-15 minut. Dušenou karotku nakonec ochutíme citrónovou šťávou.
  • 3
    Mezitím v pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme za stálého míchání krůtí maso společně s chilli. Když je maso měkké, přidáme dušenou karotku, vše promícháme, podle chuti dosolíme a velmi krátce směs orestujeme. Pánev odstavíme a směs uchováme teplou do doby, než se uvaří těstoviny. Čerstvé omyté lístky bazalky potrháme na menší kusy.
  • 4
    Těstoviny (vřetena) uvaříme ve vroucí osolené vodě přesně podle návodu na skus - al dente. Uvařené těstoviny scedíme, pak je dáme do teplé mísy. Přidáme k nim masovou směs, bazalkové lístky, vše zlehka promícháme a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.