Těstoviny s červenou řepou
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceČervená řepa
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
825 mg
Postup přípravy
- 1Vezmeme si vál, na který prosejeme 200 g mouky a osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a nastrouhanou vařenou červenou řepu. Rukama zpracujeme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už je těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
- 2Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.