Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce
45 min.
Ingredience
- 500gramůHříbky čerstvé
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2decilitryBujón houbový
- 2,5litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 600gramůTěstoviny Fusilli
- 1lžičkaPepř bílý
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1125 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
47 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na kousky velikosti sousta. Šalotky oloupeme a drobně pokrájíme.
- 2V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) a šalotku zpěníme dozlatova. Přilijeme houbový bujon a šalotku povaříme 10 minut. Pak ji přecedíme a prolisujeme do houbového bujonu.
- 3V jednom větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s lžičkou soli. Italské těstoviny uvaříme podle návodu, pak je scedíme, propláchneme vodou, odložíme zpět do hrnce a uchováme je teplé.
- 4V druhém hrnci rozpálíme máslo (1 lžíce) s olejem a hříbky zprudka za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Ochutíme je pepřem, přilijeme bujon se šalotkou a pomalu vaříme 5 minut.
- 5Přimícháme smetanu, ve které jsme rozmixovali 1 lžíci hladké mouky. Krátce, asi 3-4 minuty povaříme a dochutíme solí.
- 6Těstoviny dáme na talíře, zalijeme omáčkou s hříbky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.