Těstoviny s mraženým hráškem a uzeným šunkovým salámem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 150gramůŠunkový salám
- 200gramůHrášek mražený
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 2špetkySůl
- 75gramůSýr Čedar
- 2kusyVejce slepičí
- Vařené těstoviny
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kusPoctivý zeleninový bujón
- 250gramůTěstoviny mušle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Očištěné cibule pokrájíme nadrobno, plátky šunkového uzeného salámu nakrájíme na proužky (přibližně 2x1cm). Sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle.
- 2V kastrólu rozehřejeme olej, na něm dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme proužky šunkového salámu a společně smažíme další 2 minuty. Pak přimícháme mražený hrášek a chilli. Promícháme a vaříme dalších 5 minut.
- 3Do většího hrnce dáme vodu a když se začne vařit, vložíme kostku zeleninového bujónu (bez glutamánu), po 10 minutách vaření nasypeme do vroucího bujónu těstoviny z tvrdé pšenice (např. ve tvaru mušlí) a uvaříme je podle návodu al dente. Občas je promícháme.
- 4Uvařené těstoviny rychle scedíme, trochu vody by mělo v hrnci zůstat, přibližně 70ml. Pak těstoviny vrátíme hned do hrnce, zalejeme je rozšlehanými čerstvými vejci a při nižší teplotě je za stálého míchání dovaříme asi 1-2 minuty. Těstoviny s vejcem vyklopíme do kastrólu se šunkovým salámem, promícháme a vaříme další 3 minuty. Nakonec zamícháme nastrouhaný sýr, podle chuti dosolíme a hned horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.