Těstoviny s olihní a mořskými plody
28 min.
Ingredience
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 4kusyHřebenatka
- 100gramůOlihně
- 1lžíceVoda pitná
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 350gramůTěstoviny Capellini
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceOmáčka Shoyu
- 2kusyCibulka jarní
- 60gramůHrášek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme oliheň. Rozřízneme ji, vnitřek ostrým nožem nařízneme do kříže, poté oliheň nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, v misce zalijeme horkou vodou. Ve chvíli, kdy se kousky zkroutí, přecedíme je a ochladíme studenou vodou. V misce rozmícháme škrob s lžící vody, poté přidáme půl bílku a ve směsi ze všech stran obalíme vyloupané a pokrájené hřebenatky a vyloupané, hřbetní žilky zbavené krevety.
- 2Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme je a necháme na teple.
- 3V mezičase v pánvi na oleji za stálého míchání orestujeme hrachové lusky, kousky olihně spolu s hřebenatkami a krevetami. Po dvou minutách přidáme sojovou omáčku, cukr, cibulky pokrájené na tenké plátky a sherry. Směs necháme ještě minutu prohřívat.
- 4Těstoviny rozdělíme do talířů, na ně naklademe omáčku s masem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.