Těstoviny s plody moře a hráškem

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
    • 1kusVaječný bílek slepičí
    • 4kusyHřebenatka
    • 90gramůKrevety tygří - loupané
    • 1špetkaSůl
    • 350gramůTěstoviny čtyřvaječné
    • 4litryVoda pitná
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 1lžíceSherry brandy
    • 2kusyCibulka jarní
    • 0,25lžičkaCukr třtinový
    • 90gramůOlihně
    • 60gramůHrachové lusky
    • 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
624 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olihně nakrájíme na čtverečky, dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Chvilku necháme a pak opláchneme studenou vodou. Solamyl smícháme s 1 lžíci vody a bílkem. V takto vzniklé směsi obalíme krevety a hřebenatky.
  • 2
    Mezitím ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Ve větší pánvi na oleji osmahneme hrachové lusky, olihně, hřebenatky a krevety asi 2 minuty. Přidáme sójovou omáčku, sherry, cukr, nadrobno nakrájené jarní cibulky a minutu opékáme.
  • 3
    Scedíme těstoviny a servírujeme na talíře. Navrch dáme směs s mořskými plody, ozdobíme na nudličky nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.