Těstoviny s plody moře a hráškem
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 4kusyHřebenatka
- 90gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 350gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceSherry brandy
- 2kusyCibulka jarní
- 0,25lžičkaCukr třtinový
- 90gramůOlihně
- 60gramůHrachové lusky
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
624 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olihně nakrájíme na čtverečky, dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Chvilku necháme a pak opláchneme studenou vodou. Solamyl smícháme s 1 lžíci vody a bílkem. V takto vzniklé směsi obalíme krevety a hřebenatky.
- 2Mezitím ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Ve větší pánvi na oleji osmahneme hrachové lusky, olihně, hřebenatky a krevety asi 2 minuty. Přidáme sójovou omáčku, sherry, cukr, nadrobno nakrájené jarní cibulky a minutu opékáme.
- 3Scedíme těstoviny a servírujeme na talíře. Navrch dáme směs s mořskými plody, ozdobíme na nudličky nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.