Těstoviny s uzeným lososem a koprovým dipem
40 min.
Ingredience
- 140gramůLosos uzený
- 2kusyVejce slepičí
- 6kusůRajčata Cherry
- Koprový dip
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1kusLimetka
- 1,5špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- Vařené těstoviny
- 2,5litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 100gramůTěstoviny Fettuccine
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si pikantní koprový dip: omyté snítky kopru a petrželky dáme do mixéru. Přidáme olej, pikantní hořčici, z chemicky neošetřené limetky 1 lžíci šťávy a 1 lžičku nastrouhané kůry. Vše rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a hotový dip dáme do misky.
- 2V hrnci si přivedeme k varu 2.5l osolené vody, nasypeme do ní hodně široké nudle - fettuccine a uvaříme je přesně podle návodu na skus - al dente.
- 3Uvařené těstoviny scedíme, dáme do teplé mísy, přimícháme koprový dip, zlehka těstoviny promícháme a uchováme teplé.
- 4Uzeného lososa nakrájíme na proužky a v teflonové pánvi krátce orestujeme. Uvařená vajíčka natvrdo pokrájíme na čtvrtky. (Vajíčka vaříme 9 minut.) Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny.
- 5Do těstovin zamícháme restovaného lososa, pak těstoviny dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty, čtvrtkami vajec a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.