Těstoviny se sicilskou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 450gramůRajčata
- 350gramůTěstoviny penne
- 50gramůHrozinky
- 25gramůOříšky piniové
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V předehřátém grilu grilujeme rozpůlená rajčata 10 minut, poté necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na plech vložíme piniová semínka, grilujeme 3 minuty, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
- 2Sultánky namočíme na 20 minut do teplé vody, poté je osušíme. Piniová semínka, rajčata a sultánky přidáme do pánve a zahříváme. Vložíme konzervované ančovičky a rajčatový protlak, 3 minuty vaříme.
- 3Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny (10 minut), poté je scedíme a necháme okapat.
- 4Těstoviny dáme na servírovací mísu a podáváme se sicilskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.