Těstoviny se smetanovým přelivem z chřestu
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůChřest sterilovaný
- 250gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno. Sterilovaný chřest slijeme a necháme okapat. Těstoviny penne uvaříme podle návodu na obale v litru vody.
- 2Omáčku na těstoviny připravíme tak, že na pánvi zpěníme na oleji nasekanou cibuli. Do zpěněné cibule zamícháme okapaný chřest a smetanu, ve které jsme rozmíchali rajčatový protlak. Směs mícháme na ohni tak dlouho, dokud omáčka trochu nezhoustne. Teplou zhoustlou omáčkou poléváme vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.