Těstoviny se sýrem, šunkou a žampióny
60 min.
Ingredience
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůŠunka dušená
- 4stroužkyČesnek
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůŠpenátový protlak mražený
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250gramůBezlepkové těstoviny
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bezlepkové těstoviny uvaříme a necháme okapat, česnek utřeme, tvrdý sýr i sýr Nivu nastrouháme. Špenát s utřeným česnekem podusíme na pánvi 5 minut, žampióny podusíme cca 5 minut na másle. Šunku pokrájíme na jemno.
- 2Poté všechny připravené ingredience smícháme ve větší nádobě s okapanými těstovinami a směs vrstvíme do bábovkové formy, kterou jsme vylili olejem. Postupujeme tak, že jednotlivé vrstvy zaléváme celými rozšlehanými vejci, která jsme rozmíchali s mlékem. Připravenou směs pečeme ve středně vyhřáté troubě. Těsně před dopečením formu z trouby vyjmeme, posypeme směs nastrouhaným sýrem a potom pečeme ještě tak dlouho, dokud se sýr neroztaví. Pečenou těstovinovou směs vyklopíme z formy pomocí mokré utěrky. Pokrm servírujeme horký, zpravidla jako hlavní chod (oběd nebo večeři).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.