Těstoviny se ztraceným vejcem
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůŠunka parmská
- 40gramůOříšky piniové
- 40gramůSýr Parmezán
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 15gramůBazalka
- 4kusyVejce slepičí
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
430 mg
Cukr
897 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
- 2Připravíme si ztracená vejce (ve vodě s octem).
- 3Na oleji osmažíme šalotku a česnek nakrájené najemno, parmskou šunku a oříšky. Osolíme, opepříme.
- 4Těstoviny obalíme oříškovou směsí ještě horké, rozdělíme na talíře. Každý talíř ozdobíme ztraceným vejcem, parmezánem a bazalkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.