Těstoviny zalité smetanovou omáčkou
45 min.

Ingredience
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůOlivy černé
- 30gramůPórek
- 200gramůŠunka dušená
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSolamyl
- 80gramůSýr lahůdkový tavený 70%
- 300gramůBezlepkové těstoviny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
435 mg
Cukr
629 mg
Postup přípravy
- 1Sýr Niva nastrouháme, olivy a šunku rozkrájíme na drobné kousky, očištěné a nadrobno pokrájené žampióny krátce podusíme. Smetanovou omáčku připravíme tak, že v rendlíku zahřejeme smetanu na mírném ohni a rozmícháme v ní nastrouhanou Nivu, tavený sýr a dušené žampióny. Když je omáčka příliš řídká, zahustíme ji mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl.
- 2Na závěr přimícháme do omáčky pokrájenou šunku a prohřejeme a smícháme s vařenými těstovinami a posypeme kolečky nakrájeného pórku. Těstoviny s omáčkou podáváme jako hlavní chod teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.