Těstoviny zalité smetanovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 150gramůSýr Niva (Rokfór)
    • 30gramůŽampiony čerstvé
    • 30gramůOlivy černé
    • 30gramůPórek
    • 200gramůŠunka dušená
    • 50mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaSolamyl
    • 80gramůSýr lahůdkový tavený 70%
    • 300gramůBezlepkové těstoviny
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
435 mg
Cukr
629 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr Niva nastrouháme, olivy a šunku rozkrájíme na drobné kousky, očištěné a nadrobno pokrájené žampióny krátce podusíme. Smetanovou omáčku připravíme tak, že v rendlíku zahřejeme smetanu na mírném ohni a rozmícháme v ní nastrouhanou Nivu, tavený sýr a dušené žampióny. Když je omáčka příliš řídká, zahustíme ji mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl.
  • 2
    Na závěr přimícháme do omáčky pokrájenou šunku a prohřejeme a smícháme s vařenými těstovinami a posypeme kolečky nakrájeného pórku. Těstoviny s omáčkou podáváme jako hlavní chod teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.