Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem
85 min.

Ingredience
- 350gramůTěstoviny Conchiglie
- 7lžicMáslo čerstvé
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 180gramůHouby čerstvé
- 180gramůKrevety tygří - loupané
- 300mililitrůBešamel
- 1špetkaPepř cayenský
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusSalát hlávkový
- 180gramůKrab
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, vrátíme je do hrnce, promícháme s dvěma lžícemi másla a přikryté necháme v teple.
- 2Šest malých zapékacích misek vymažeme máslem.
- 3Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
- 4V silnostěnné hlubší pánvi na čtyřech lžících másla restujeme na středním plameni plátky fenyklu. Po pěti minutách vsypeme na plátky pokrájené houby, dvě minuty restujeme a poté přidáme vařené vyloupané krevety a vařené krabí maso. Směs zahříváme zhruba minutu a poté odstavíme.
- 5Do připraveného bešamelu vmícháme cayenský pepř, odstavené krabí maso s krevetami a těstoviny. Směs rovnoměrně rozdělíme do zapékacích misek, posypeme ustrouhaný parmezán, poklademe plátky rajčat a potřeme olejem.
- 6V troubě předehřáté na 180 °C pečeme těstoviny zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.