Thajská chilli polévka
25 min.
Ingredience
- 2lžíceTamarindová pasta
- 4kusyChilli paprička
- 1kusGalgan
- 4lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCukr palmový
- 1litrVývar rybí
- 180gramůBrambory sladké (Batáty)
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 100gramůRajčata Cherry
- 130gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 8kusůKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
3 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve woku přivedeme k varu vývar, pastu, nasekané papričky, prolisovaný česnek, nastrouhaný galgán, papedu, cukr a rybí omáčku. Přidáme mrkev nakrájenou na plátky, brambory na kostky a kukuřičky na půlky. Vaříme 10 minut, aby zelenina změkla. Vmícháme koriandr, rajčata a krevety a chvilku prohříváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.