Thajská dušená kachna s dýní
55 min.
Ingredience
- 2lžíceKoření pěti vůní
- 2lžíceOlej sezamový
- 1kusPomeranče
- 1kusTykev
- 2lžičkyKari pasta
- 1lžíceCukr třtinový
- 300mililitrůMléko kokosové
- 2kusyChilli paprička
- 4kusyLimetka kafrová
- 1hrstKoriandr celý
- 600gramůKachní prsa
- 2lžíceOmáčka rybí
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa zbavíme kostí a kůže, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme koření pěti vůní, sezamový olej, šťávu vymačkanou z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru. Důkladně promícháme a obalíme maso, zakryjeme fólií a necháme min. 15 minut na chladném místě marinovat.
- 2Tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme dýni a vaříme cca 10-15 minut do změknutí. Poté scedíme a odložíme.
- 3Použitou marinádu slijeme do woku, přivedeme k varu, vmícháme kari pastu a cca 2-3 minuty povaříme. Přidáme maso a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty do zhnědnutí. Vmícháme rybí omáčku, cukr a povaříme další 2 minuty. Nakonec přilijeme kokosové mléko, promícháme, vložíme připravenou dýni, chilli papričky bez semínek, natrhané limetové listy a necháme zvolna vařit ještě cca 5 minut.
- 4Hotovou omáčku i s masem rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanou koriandrovou natí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.