Thajská dýňová polévka
35 min.
Ingredience
- 1kusDýně
- 1litrVývar zeleninový
- 90gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceOmáčka rybí
- 225gramůKrevety tygří - loupané
- 115gramůŠalotka
- 10kusůPepř černý celý
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaKrevetová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme dýni a rozkrojíme ji na dvě poloviny. Lžící odstraníme z dužiny semínka a nakrájíme na kostičky.
- 2V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z drobno nakrájené a semínek zbavené chilli papričky, na plátky nakrájené šalotky, pepře a krevetové pasty.
- 3Uvaříme rýži.
- 4V hrnci ohřejeme vývar, přidáme vzniklou pastu, dýni a fazole. Vaříme asi 15 minut.
- 5Přidáme rybí omáčku, krevety a bazalku. Zlehka povaříme asi 3 minuty a podáváme v miskách spolu s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.