Thajská kokosová rýže
60 min.
Ingredience
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 2kusyŠalotka
- 75gramůKari pasta
- 1lžičkaLimetková kůra
- 400gramůRýže jasmínová
- 1,5lžičkySůl
- 400mililitrůMléko kokosové
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaLimetka kafrová
- 2kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
364 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vsypeme oloupanou, nasekanou šalotku spolu s očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Restujeme asi 5 minut. Vmícháme kari pastu a povaříme 1/2 minuty. Přidáme limetkovou kůru, limetkové lístky, část nasekaného koriandru, propláchnutou rýži a lžičku soli. Vše dobře promícháme, zalijeme kokosovým mlékem, 400ml vody a za občasného míchání zvolna povaříme asi 5 minut. Potom přiklopíme pokličkou, snížíme příkon tepla a podusíme 15 minut, aby rýže změkla. Nakonec do pokrmu vmícháme očištěnou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Při podávání ozdobíme každou porci zbylými lístky korinadru. Thajská kokosová rýže je vhodnou přílohou k pečeným rybám nebo kuřecímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.