Thajská krevetová polévka

45 min.

Ingredience

    • 3lžíceCitronová šťáva
    • 3lžíceOmáčka rybí
    • 2kusyChilli paprička
    • 8kusůHouby Shitake sušené
    • 450gramůKrevety tygří - loupané
    • 1kusŠalotka
    • 2kusyChilli paprička sušená
    • 2lžíceGarnát obecný
    • 450mililitrůVývar drůbeží
    • 5stroužkůČesnek
    • 2kusyKafirové listy
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 1kusCitronová tráva
    • 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
16 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opečeme česnek v hrnci na rozehřátém oleji. Když začne hnědnout, naběračkou s otvory ho vyjmeme a odložíme. Poté do oleje přidáme šalotku, opečeme ji dozlatova, opět z oleje vyjmeme a odložíme. Nyní v oleji opečeme chilli papričky a když začnou tmavnout, vyjmeme je a zbavíme přebytečného oleje pomocí papírových utěrek. Olej odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Do mixéru nebo hmoždíře vložíme sušené garnáty (můžeme vynechat), opečené sušené chilli papričky, šalotku, česnek a mixujeme nebo paličkou rozmělňujeme, dokud nevznikne hladká pasta, kterou přidáme do hrnce s olejem a necháme znovu zahřát. Vmícháme cukr, thajskou rybí omáčku a odstavíme. Tak máme připravenou tom-jam omáčku.
  • 3
    Do kuřecího vývaru dáme 2 lžíce tom-jam omáčky, ve velkém hrnci zahříváme, přidáme citronelu, citronovou šťávu, listy limetky, thajskou rybí omáčku, cukr, chilli papričky a 2 minuty zvolna povaříme. Do polévky přidáme houby a krevety a další 2-3 minuty vaříme.
  • 4
    Polévku rozdělíme do nahřátých misek, posypeme proužky jarní cibulky a ihned servírujeme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.