Thajská krevetová polévka
45 min.
Ingredience
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2kusyChilli paprička
- 8kusůHouby Shitake sušené
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusŠalotka
- 2kusyChilli paprička sušená
- 2lžíceGarnát obecný
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyKafirové listy
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCitronová tráva
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
16 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Opečeme česnek v hrnci na rozehřátém oleji. Když začne hnědnout, naběračkou s otvory ho vyjmeme a odložíme. Poté do oleje přidáme šalotku, opečeme ji dozlatova, opět z oleje vyjmeme a odložíme. Nyní v oleji opečeme chilli papričky a když začnou tmavnout, vyjmeme je a zbavíme přebytečného oleje pomocí papírových utěrek. Olej odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Do mixéru nebo hmoždíře vložíme sušené garnáty (můžeme vynechat), opečené sušené chilli papričky, šalotku, česnek a mixujeme nebo paličkou rozmělňujeme, dokud nevznikne hladká pasta, kterou přidáme do hrnce s olejem a necháme znovu zahřát. Vmícháme cukr, thajskou rybí omáčku a odstavíme. Tak máme připravenou tom-jam omáčku.
- 3Do kuřecího vývaru dáme 2 lžíce tom-jam omáčky, ve velkém hrnci zahříváme, přidáme citronelu, citronovou šťávu, listy limetky, thajskou rybí omáčku, cukr, chilli papričky a 2 minuty zvolna povaříme. Do polévky přidáme houby a krevety a další 2-3 minuty vaříme.
- 4Polévku rozdělíme do nahřátých misek, posypeme proužky jarní cibulky a ihned servírujeme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.