Thajská kuřecí směs s bazalkou a chilli papričkami
35 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 450gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaCukr krupice
- 30kusůThajská bazalka
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 3lžíceOlej rostlinný
- Dozdobení
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
405 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na menší kousky.
- 2Ve woku rozpálíme olej, vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a na mírném ohni osmahneme za stálého míchání cca 1-2 minuty dozlatova. Poté do pánve dáme kousky masa a orestujeme dorůžova. Přidáme rybí a sójovou omáčku, přisypeme cukr a smažíme další 3-4 minuty, až je maso propečené. Vmícháme část lístků bazalky. Zbylé lístky zprudka osmažíme v rozpáleném oleji.
- 3Směs rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami bez semínek, restovanou bazalkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.