Thajská kuřecí směs s kešu oříšky
40 min.
Ingredience
- 450gramůKuřecí prsa
- 1kusPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyChilli paprička sušená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaCukr krupice
- 1hrstCibulka jarní
- 175gramůOřechy Kešu
- 1lžíceKoriandr celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
27 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Z vykoštěných kuřecích prsíček odstraníme kůži a přebytečný tuk. Maso nakrájíme na menší kousky a odložíme.
- 2Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na přibližně dvoucentimetrové kousky. Oloupaný česnek rozkrájíme na plátky, chilli papričky nasekáme nadrobno.
- 3Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni, za stálého míchání, osmahneme dozlatova chilli papričky a česnek. Poté vložíme kuřecí maso, důkladně ho orestujeme, přidáme červenou papriku, můžeme vše podlít trochou vody, vmícháme ústřicovou a sójovou omáčku, cukr, pokrájenou jarní cibulku a pražené Kešu oříšky. Za stálého míchání osmahneme přibližně 1 - 2 minuty.
- 4Směs rozdělíme na předehřáté talíře, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.