Thajská perlička s kari omáčkou a žampiony
40 min.
Ingredience
- 50gramůBambusové výhonky
- 1kusPerlička
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyKari pasta
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1kusGalgan
- 3kusyLimetka kafrová
- 1lžíceWhisky
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 50gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z perličky odstraníme kůži, vykostíme ji a naporcujeme. Poté nakrájíme maso na menší kousky a odložíme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání na něm přibližně 1/2 minuty osmahneme kari pastu. Poté přidáme rybí omáčku, maso a restujeme do hněda. Vmícháme nadrobno pokrájený, oloupaný galgan, kuličky pepře, natrhané limetkové listy, přilijeme whisky a vývar.
- 3Přivedme k varu, vložíme na kousky rozkrájené fazolové lusky, na plátky pokrájené houby a bambusové výhonky, zvolna vaříme cca 2 - 3 minuty.
- 4Hotovou směs rozdělíme na talíře, dle chuti dozdobíme chilli vločkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.