Thajská polévka s tofu
20 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 90mililitrůKari pasta
- 1litrVývar zeleninový
- 500mililitrůKokosové mléko
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceLimetková šťáva
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 90gramůCibulka jarní
- 10gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
50 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
32 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nakrájíme na plátky, tofu na kostičky. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Opláchnutý koriandr natrháme na menší kousky.
- 2Olej rozpálíme v hrnci, přidáme houby a smažíme 3 minuty. Přidáme karí pastu a necháme 1 minutu prohřát. Poté vmícháme vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, šťávu z limetky, tofu a cibulku. Přiklopené vaříme 5 minut.
- 3Polévku servírujeme ozdobenou koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.