Thajská rýže s vařenými garnáty

25 min.

Ingredience

    • 375gramůRýže dlouhozrnná
    • 100gramůGarnát obecný
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1lžičkaKoření Orientální
    • 4kusyCibulka jarní
    • 3stroužkyČesnek
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 250gramůKuřecí prsa
    • 3,5lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 2plátkySlanina vepřová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
368 mg
Cukr
453 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dlouhozrnnou rýži vaříme doměkka, asi 12 minut, ve vroucí vodě; pak vodu slijeme a rýži prolijeme studenou vodou.
  • 2
    Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje na středním plameni ve wok pánvi a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a dáme stranou.
  • 3
    Rozpálíme zbytek oleje, přidáme kuřecí řízky nakrájené na kostky, thajské koření a na středním plameni restujeme 3 minuty, vyjmeme z pánve a odložíme.
  • 4
    Pak ve wok pánvi 2 minuty restujeme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme kolečka cibule, prolisovaný česnek a krátce opečeme. Vmícháme uvařenou rýži, umíchaná vejce, orestované kousky kuřete, uvařené malé garnáty, sójovou omáčku a prohřejeme za stálého míchání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.