Thajská rýže s vařenými garnáty
25 min.
Ingredience
- 375gramůRýže dlouhozrnná
- 100gramůGarnát obecný
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKoření Orientální
- 4kusyCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 250gramůKuřecí prsa
- 3,5lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2plátkySlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
368 mg
Cukr
453 mg
Postup přípravy
- 1Dlouhozrnnou rýži vaříme doměkka, asi 12 minut, ve vroucí vodě; pak vodu slijeme a rýži prolijeme studenou vodou.
- 2Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje na středním plameni ve wok pánvi a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a dáme stranou.
- 3Rozpálíme zbytek oleje, přidáme kuřecí řízky nakrájené na kostky, thajské koření a na středním plameni restujeme 3 minuty, vyjmeme z pánve a odložíme.
- 4Pak ve wok pánvi 2 minuty restujeme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme kolečka cibule, prolisovaný česnek a krátce opečeme. Vmícháme uvařenou rýži, umíchaná vejce, orestované kousky kuřete, uvařené malé garnáty, sójovou omáčku a prohřejeme za stálého míchání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.