Thajská vepřová směs na kari s nakládaným česnekem

55 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso před zpracováním necháme ztuhnout alespoň na 30 minut v mrazáku. Poté z něj odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme dozlatova rozdrcený česnek. Přidáme kari pastu a důkladně promícháme. Vlijeme kokosovou smetanu a za občasného míchání krátce povaříme do zhoustnutí. Poté vložíme maso a necháme vařit další cca 2 minuty.
  • 3
    Nakonec přidáváme na stálého míchání nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, cukr, mletou kurkumu, nadrobno nakrájený nakládaný česnek a přiléváme vývar a citronovou šťávu.
  • 4
    Hotovou omáčku i s masem rozdělíme od misek, dozdobíme proužky kůry z citronu a limety a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.