Thajská vepřová směs na kari s nakládaným česnekem
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKari pasta
- 130mililitrůKokosová smetana
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaCukr krupice
- 4stroužkyČesnek nakládaný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůVepřová pečeně
- 2lžíceOmáčka rybí
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5kusCitrony
- 0,5kusLimetka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso před zpracováním necháme ztuhnout alespoň na 30 minut v mrazáku. Poté z něj odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme dozlatova rozdrcený česnek. Přidáme kari pastu a důkladně promícháme. Vlijeme kokosovou smetanu a za občasného míchání krátce povaříme do zhoustnutí. Poté vložíme maso a necháme vařit další cca 2 minuty.
- 3Nakonec přidáváme na stálého míchání nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, cukr, mletou kurkumu, nadrobno nakrájený nakládaný česnek a přiléváme vývar a citronovou šťávu.
- 4Hotovou omáčku i s masem rozdělíme od misek, dozdobíme proužky kůry z citronu a limety a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.