Thajské aromatické houby na římském salátu

25 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve woku rozpálíme olej a za občasného míchání na něm na středním ohni osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek. Plamen zesílíme, přidáme nadrobno nakrájenou lodyhu citronové trávy, na prstýnky pokrájené listy kafrové limety a na plátky nakrájenou hlívu. Za stálého míchání smažíme cca 2 minuty. Poté přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, šťávu vymačkanou z citronu a cukr. Všechny přísady důkladně promísíme a cca 2 minuty orestujeme.
  • 2
    Salát rozebereme na listy, naaranžujeme je na servírovací podnos, rozdělíme na ně houbovou směs, dozdobíme mátovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.