Thajské aromatické houby na římském salátu
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 2kusySalát římský
- 1kusCitronová tráva
- 2kusyLimetka kafrová
- 200gramůHlíva ústřičná
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1hrstMáta
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme olej a za občasného míchání na něm na středním ohni osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek. Plamen zesílíme, přidáme nadrobno nakrájenou lodyhu citronové trávy, na prstýnky pokrájené listy kafrové limety a na plátky nakrájenou hlívu. Za stálého míchání smažíme cca 2 minuty. Poté přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, šťávu vymačkanou z citronu a cukr. Všechny přísady důkladně promísíme a cca 2 minuty orestujeme.
- 2Salát rozebereme na listy, naaranžujeme je na servírovací podnos, rozdělíme na ně houbovou směs, dozdobíme mátovými lístky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.