Thajské křupavé tofu

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tofu nakrájíme na kostičky, vložíme na rošt či mřížku grilu, rozpáleného na střední teplotu, opékáme cca 2 - 3 minuty. Poté obrátíme a stejnou dobru grilujeme do křupava. Dbáme na to, abychom tofu nepřipálili. Každou kostku rozkrojíme na čtyři dílky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a prohřejeme na něm za stálého míchání cca 1 - 2 minuty kari pastu. Musí se uvolnitjejí aroma. Vmícháme sójovou omáčku, na prstýnky nakrájené listy kafrových limet, cukr a zalijeme vývarem. Důkladně promícháme, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni zvolna provaříme. Přidáme očištěný, na kousky nakrájený chřest a vaříme dalších cca 5 minut. Přisypeme tofu, nasekané pražené oříšky a zlehka promícháme tak, aby se všechny ingredience obalily v omáčce.
  • 3
    Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.