Thajské křupavé tofu
35 min.
Ingredience
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceKari pasta
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2kusyLimetka kafrová
- 2lžíceCukr krystal
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůChřest zelený
- 2lžíceOřechy burské pražené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Tofu nakrájíme na kostičky, vložíme na rošt či mřížku grilu, rozpáleného na střední teplotu, opékáme cca 2 - 3 minuty. Poté obrátíme a stejnou dobru grilujeme do křupava. Dbáme na to, abychom tofu nepřipálili. Každou kostku rozkrojíme na čtyři dílky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a prohřejeme na něm za stálého míchání cca 1 - 2 minuty kari pastu. Musí se uvolnitjejí aroma. Vmícháme sójovou omáčku, na prstýnky nakrájené listy kafrových limet, cukr a zalijeme vývarem. Důkladně promícháme, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni zvolna provaříme. Přidáme očištěný, na kousky nakrájený chřest a vaříme dalších cca 5 minut. Přisypeme tofu, nasekané pražené oříšky a zlehka promícháme tak, aby se všechny ingredience obalily v omáčce.
- 3Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.