Thajské nudle
50 min.
Ingredience
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 120gramůNudle rýžové
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOřechy burské pražené
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 50gramůSójové výhonky
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 1,2lžíceOmáčka rybí
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájený česnek dozlatova opečeme ve woku s rozehřátým olejem, přidáme vejce, rychle zamícháme a nesmíme příliš dlouho zahřívat, aby nebylo tuhé. Přidáme krevety osušené papírovými utěrkami, podle návodu uvařené a scezené nudle a vše důkladně promícháme.
- 2Vmícháme thajskou rybí omáčku, citronovou šťávu, polovinu arašídů, cukr, jarní cibulky, kajenský pepř, polovinu sójových výhonků a za stálého míchání vaříme na silném ohni 2 minuty, aby se všechny suroviny důkladně prohřály.
- 3Rozdělíme do misek, posypeme zbývajícími arašídy, nakrájeným čerstvým koriandrem, sójovými výhonky a ozdobené klínky citronu servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.