Thajské papriky plněné houbovou směsí
30 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyKoriandr celý
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaKari pasta
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3kusyLimetka kafrová
- 4kusyPaprika žlutá
- 1lžíceOmáčka rybí
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Česnek a koriandrové kořeny nakrájíme nadrobno, roztlučeme v hmoždíři a směs vyškrábneme do misky.
- 2Klobouky žampionů rozkrojíme na čtvrtky a v mixéru nasekáme. Ne však zcela na kaši. Přidáme k česnekové směsi, vmícháme kari pastu, rozšlehané vejce, sójovou a rybí omáčku, cukr a natrhané limetové listy.
- 3Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka, vložíme je do pařáku a zlehka naplníme připravenou směsí. Vodu pod pařákem přivedeme k varu a na mírném ohni necháme pozvolna dusit cca 15 minut do změknutí paprik.
- 4Hotové rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.