Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou
50 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusChilli paprička sušená
- 1kusCibulka jarní
- Sladkokyselá omáčka
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžíceVoda pitná
- 3lžíceOcet rýžový
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1kusVejce slepičí
- 450gramůFilé rybí
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceKari pasta
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 40gramůFazolové lusky zelené
- 1kusLimetka kafrová
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
40 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Na kousky nakrájíme a případně kostí zbavíme rybí filé. Na kaši rozmixujeme maso, thajskou rybí omáčku, červenou kari pastu, vejce, list makrutu, koriandr, cukr a sůl. Pak vmícháme fazolky nakrájené nadrobno. Do hrnce si dáme cukr, vodu, rýžový ocet a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Od doby varu vaříme asi 2 minuty, odstavíme, vmícháme chilli papričky a thajskou rybí omáčku a necháme vychladnout.
- 2Na pánvi rozehřejeme takové množství oleje, aby dno bylo olejem zakryté, rozdělíme si hmotu na 16 kousků, z těch uděláme placičky, které smažíme z každé strany dozlatova, asi 1-2 minuty. Zbavíme je nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a horké podáváme se sladkokyselou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.