Thajské rybí špízy s okurkovým salátem
31 min.
Ingredience
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 455gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceKari pasta
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 12kusůCitronela
- 0,5kusOkurka salátová
- 4lžíceOcet vinný
- 1kusChilli paprička
- 1kusŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
360 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme na salát okurku s octem, chilli papričkou, cukrem, 4 lžícemi studené vody a šalotkou. Mísu zakryjeme a dáme do lednice.
- 2V elektrickém mixéru rozmixujeme koriandr a jarní cibulku. Přisypeme nakrájené maso na kostičky, přidáme sůl, kari pastu a limetkovou šťávu, vše rozmixujeme. Přidáme vaječný bílek a mixujeme, dokud směs neztuhne.
- 3Rybí směs rozdělíme na 12 dílků, kterými obalíme stébla citronely, aby připomínala tvarem párek. Rozpálíme gril a grilujeme rybí tyčinky na malém množství oleje cca 6 minut. Obrátíme je jednou, dáváme pozor, aby byly opečeny ze všech stran dozlatova. Špízy podáváme s okurkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.