Thajské rybí špízy s okurkovým salátem

31 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
360 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme na salát okurku s octem, chilli papričkou, cukrem, 4 lžícemi studené vody a šalotkou. Mísu zakryjeme a dáme do lednice.
  • 2
    V elektrickém mixéru rozmixujeme koriandr a jarní cibulku. Přisypeme nakrájené maso na kostičky, přidáme sůl, kari pastu a limetkovou šťávu, vše rozmixujeme. Přidáme vaječný bílek a mixujeme, dokud směs neztuhne.
  • 3
    Rybí směs rozdělíme na 12 dílků, kterými obalíme stébla citronely, aby připomínala tvarem párek. Rozpálíme gril a grilujeme rybí tyčinky na malém množství oleje cca 6 minut. Obrátíme je jednou, dáváme pozor, aby byly opečeny ze všech stran dozlatova. Špízy podáváme s okurkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.