Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem

20 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, odstraníme šupiny, všechny kůstky a rozkrojíme rybu na dva filety.
  • 2
    V misce smícháme sůl, cukr, nastrouhaný zázvor, na tenké plátky nakrájenou lodyhu citronové trávy, natrhané listy kafrové limety, strouhanou limetkovou kůru a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Přidáme rozdrcený pepř a nakrájenou korinadrovou nať. Čvrtinu této směsi vsypeme na talíř, vložíme na ni jeden filet kůží dolů, posypeme dalšími dvěma čtvrtinami směsi, zakryjeme druhým plátem masa kůží navrch a posypeme zbytkem koření. Zakryjeme fólií, zatížíme prkénkem, na chladném místě necháme 2 - 5 dnů marinovat. Mezitím maso několikrát obrátíme.
  • 3
    Dresink smícháme z majonézy, šťávy vymačkané z limety a nakrájeného koriandru.
  • 4
    Rybí filety vyjmeme z marinády, seškrábneme koření, nakrájíme maso na tenké plátky, dozdobíme čtvrtinkami kafrových limetek, snítkami koriandru a podáváme studené, s limetkovým dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.