Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem
20 min.
Ingredience
- 675gramůLosos obecný
- 4lžičkySůl
- 4lžičkyCukr krupice
- 1kusZázvor celý
- 2kusyCitronová tráva
- 4kusyLimetka kafrová
- 0,5kusLimetka
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaPepř červený celý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- Dresink
- 2lžičkyKoriandr čerstvý
- 150mililitrůMajonéza
- 0,5kusLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, odstraníme šupiny, všechny kůstky a rozkrojíme rybu na dva filety.
- 2V misce smícháme sůl, cukr, nastrouhaný zázvor, na tenké plátky nakrájenou lodyhu citronové trávy, natrhané listy kafrové limety, strouhanou limetkovou kůru a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Přidáme rozdrcený pepř a nakrájenou korinadrovou nať. Čvrtinu této směsi vsypeme na talíř, vložíme na ni jeden filet kůží dolů, posypeme dalšími dvěma čtvrtinami směsi, zakryjeme druhým plátem masa kůží navrch a posypeme zbytkem koření. Zakryjeme fólií, zatížíme prkénkem, na chladném místě necháme 2 - 5 dnů marinovat. Mezitím maso několikrát obrátíme.
- 3Dresink smícháme z majonézy, šťávy vymačkané z limety a nakrájeného koriandru.
- 4Rybí filety vyjmeme z marinády, seškrábneme koření, nakrájíme maso na tenké plátky, dozdobíme čtvrtinkami kafrových limetek, snítkami koriandru a podáváme studené, s limetkovým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.