Thajský nudlový salát s hovězím masem
30 min.
Ingredience
- 250gramůNudle rýžové
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1lžičkaCukr třtinový
- 15gramůBazalka
- 15gramůMáta
- 15gramůKoriandr
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso potřeme olejem a ze všech stran osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi (z každé strany pečeme 4 minuty). Poté maso zabalíme do alobalu a necháme 10 min odpočívat.
- 2Nudle uvaříme podle návodu.
- 3Připravíme omáčku: prošleháme rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr.
- 4Nudle podáváme s masem nakrájeným na plátky, přelité omáčkou a posypané čerstvými bylinkami a proužkami chilli papričky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.