Thajský recept na přípravu nudlí Mitrung Wifon

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme podle návodu na obalu nudle. Uvařené je scedíme a zachováme teplé k dalšímu použití. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce osmažíme česnek.
  • 2
    V jiné pánvi na zahřátém zbylém oleji orestujeme červenou i žlutou kari pastu, přidáme kokosové mléko a směs na slabém plamínku přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání vaříme, tak dlouho, aby se pasta s mlékem spojili na hladkou hustější hmotu. Přimícháme připravené kuřecí maso, podle vlastní chuti žluté kari koření, spolu chvilku povaříme do změknutí masa. Potom vlijeme rybí omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a ještě povaříme.
  • 3
    Nakonec do směsi vmícháme uvařené nudle, nad ohněm důkladně promícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Hotové jídlo rozdělíme na teplé talíře. Každou porci posypeme smaženým česnekem a jídlo servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.