Thajský rýžový nákyp s čerstvým mangem a kokosovým mlékem
45 min.
Ingredience
- 115gramůLepkavá rýže
- 175gramůKokosové mléko
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyMango
- 0,5kusLimetka
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
12 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Klihovitou rýži několikrát propláchneme studenou vodou, nasypeme do mísy, zalijeme vodou a necháme namáčet do druhého dne. Poté znovu scedíme a rozprostřeme do gázou vyloženého pařáčku. Zakryjeme, vložíme do vodní lázně a na mírném ohni vaříme v páře cca 20 minut doměkka.
- 2Z povrchu hladiny kokosového mléka sebereme 3 lžíce husté smetany a odložíme. Zbytek vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a sůl a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru. Přivedeme k varu, odstavíme, přelijeme do misky a necháme vychladnout.
- 3Hotovou rýži přesypeme do větší mísy, přelijeme kokosovým mlékem, promícháme a necháme odstát 10–15 minut.
- 4Mezitím oloupeme mango, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
- 5Rýžový nákyp rozdělíme na talíře, doplníme plátky manga, zakápneme připravenou odloženou smetanou, dozdobíme proužky limetkové kůry a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.