Thajský salát na spirály
15 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1kusOkurka salátová
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibulka jarní
- 1kusZelí červené - sterilizované
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyOcet rýžový
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 2lžičkySezamový olej BIO
- 1,5kusyLimetka
- 1lžičkaZázvor mletý
- 35mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPasta Sambal Oelek
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V mixéru si připravíme dresink – arašídové máslo, utřený česnek, ocet, sójovou omáčku, olej, šťávu z limetek, zázvor, vodu a chilli pastu rozmisujeme dohladka a dáme stranou.
- 2Mrkev, okurku a zelí nakrájíme pomocí kráječe na spirály. Tuto zeleninu smícháme s nadrobno nakrájenou paprikou, jarní cibulkou a nasekaným koriandrem.
- 3Zeleninu přelijeme dresinkem a promícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.