Thajský salát se smaženými vejci
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1stroužekČesnek
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyŠalotka
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyLimetka
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1hrstŘeřicha
- 1kusZázvor celý
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej a do zlatova osmahneme na tenké plátky nakrájený česnek. Poté rozklepneme do pánve vejce, žloutky propíchneme a smažíme, dokud směs není téměř tuhá. Vyjmeme, odložíme stranou.
- 2V misce smícháme na tenké plátky nasekanou šalotku, nadrobno nakrájené chilli papričky, na kostičky pokrájenou okurku a nastrouhaný zázvor. V další misce rozšleháme šťávu z limetek s cukrem a sójovou omáčkou. Tímto dresinkem přelijeme zeleninu v míse, zlehka promícháme.
- 3Několik snítek koriandru odložíme na dozdobení, zbytek nakrájíme, přidáme k salátu. Část řeřichy rovněž odložíme, zbytek naaranžujeme na servírovací talíře. Usmažená vejce nakrájíme na proužky a rozdělíme na řeřichu. Posypeme šalotkovou směsí, dozdobíme koriandrem, zbytkem řeřichy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.