Thajský salát se smaženými vejci

30 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme olej a do zlatova osmahneme na tenké plátky nakrájený česnek. Poté rozklepneme do pánve vejce, žloutky propíchneme a smažíme, dokud směs není téměř tuhá. Vyjmeme, odložíme stranou.
  • 2
    V misce smícháme na tenké plátky nasekanou šalotku, nadrobno nakrájené chilli papričky, na kostičky pokrájenou okurku a nastrouhaný zázvor. V další misce rozšleháme šťávu z limetek s cukrem a sójovou omáčkou. Tímto dresinkem přelijeme zeleninu v míse, zlehka promícháme.
  • 3
    Několik snítek koriandru odložíme na dozdobení, zbytek nakrájíme, přidáme k salátu. Část řeřichy rovněž odložíme, zbytek naaranžujeme na servírovací talíře. Usmažená vejce nakrájíme na proužky a rozdělíme na řeřichu. Posypeme šalotkovou směsí, dozdobíme koriandrem, zbytkem řeřichy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.