Thajský salát z papaji
50 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1stroužekČesnek
- 100gramůRajčata
- 100gramůCukr palmový
- 50mililitrůOmáčka rybí
- 3kusyChilli paprička zelená
- 80mililitrůKokosové mléko
- Salát
- 1kusPapája nezralá
- 2kusyMango
- 20gramůFazolové klíčky
- 1litrVoda pitná
- 10gramůMáta
- 40gramůOřechy Kešu
- 40gramůCibule
- 50gramůRajčata Cherry
- 1kusKafirové listy
- 20gramůFazolové lusky zelené
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
51 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
15 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Příprava omáčky: Tento druh omáčky se připravuje nejméně jednu hodinu před podáváním. Do vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupaný a nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, cukr, rybí omáčku, přilijeme kokosové mléko, nasekané chilli papričky. Ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme. Hotovou omáčku dáme do ledničky.
- 2V pánvičce na rozpáleném 40 g másla osmažíme nakrájenou cibuli, kterou necháme vychladnout. V jiné pánvičce na zbylém másle orestujeme kešu oříšky. Fazolové lusky uvaříme v hrnci s vodou, přibližně 15 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a okapat.
- 3Do mísy nakrájíme na tenké pásky mango a papáju. Přidáme fazolové klíčky, nakrájenou mátu a všechno dohromady smícháme. Vmícháme okapané fazolové lusky, nakrájený limetkový list (julienne). Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata a ještě jednou promícháme.
- 4Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, vedle salátu dáme připravenou omáčku. Salát posypeme smaženou cibuli, restovanými kešu oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.