Ticinský králík
120 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno jablečné
- 1200gramůKrálík
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 1kusŠalvěj
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaJalovec celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
979 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
705 mg
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a na másle s olejem opečeme v troubě asi při 200 stupních.
- 2Po zhruba 30 minutách přidáme šalvěj, rozmarýn, jalovec a trochu bílého a dezertního vína. Králíka občas podléváme vínem a vodou.
- 3Pečeme celkem 90 minut na cca 200 - 250 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.