Timbaly z lososa s koprovým krémem
30 min.
Ingredience
- Krém
- 3lžíceMajonéza
- 3lžíceJogurt bílý
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 230gramůLosos - filety
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 6lžicZakysaná smetana
- 3lžíceKaviár
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
58 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filé z lososa vložíme na 10 minut do mrazáku, nakrájíme na kousky, dáme do mixéru, přidáme bílek a víno. Umixujeme, osolíme, opepříme, zjemníme smetanami.
- 2Čtyři formičky vymažeme máslem a naplníme losovou směsí, vaříme ve vodní lázni asi 20 minut.
- 3Kopr omyjeme, osušíme, nasekáme, přidáme do majonézy, jogurtu a smetany. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 4Hotovou timbalu vyklopíme z formiček, ozdobíme snítkami čerstvého kopru a kaviárem.
- 5Podáváme s koprovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.