Tiramissu
20 min.
Ingredience
- 500gramůMascarpone
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyKáva instantní
- 50mililitrůRum
- 2lžíceKakao - prášek
- 3baleníPiškoty cukrářské
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
558 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do horké vody vmícháme kávu a necháme vychladit.
- 2Dobře vyšlehanou oslazenou smetanu vmícháme do rozšlehaného mascarpone a krém necháme vychladit.
- 3Do mělké čtverhranné mísy klademe cukrářské piškoty, které jsme namočili z obou stran do kávy. Vrstvu piškotů potřeme šlehačkovým krémem. Na něj opět položíme vrstvu piškotů namočených v kávě s rumem. Opakujeme do vypotřebování piškotů. Poslední je vrstva krému, kterým potřeme i hrany. Tiramissu necháme v lednici vychladit.
- 4Před podáváním přes sítko posypeme kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.