Tiramissu

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůMascarpone
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkyKáva instantní
    • 50mililitrůRum
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 3baleníPiškoty cukrářské
    • 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
558 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horké vody vmícháme kávu a necháme vychladit.
  • 2
    Dobře vyšlehanou oslazenou smetanu vmícháme do rozšlehaného mascarpone a krém necháme vychladit.
  • 3
    Do mělké čtverhranné mísy klademe cukrářské piškoty, které jsme namočili z obou stran do kávy. Vrstvu piškotů potřeme šlehačkovým krémem. Na něj opět položíme vrstvu piškotů namočených v kávě s rumem. Opakujeme do vypotřebování piškotů. Poslední je vrstva krému, kterým potřeme i hrany. Tiramissu necháme v lednici vychladit.
  • 4
    Před podáváním přes sítko posypeme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.