Tiramisu podávané s makronkami
55 min.
Ingredience
- 16kusůMakronky
- 6centilitrůKáva Espresso
- 4centilitryKoňak
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4centilitryLikér mandlový - Amaretto
- 40gramůCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 250gramůMascarpone
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Do 4 formiček na nákyp rozdělíme 8 makronek. Do misky vlijeme espresso, přidáme koňak. Dvěma třetinami směsi espressa s koňakem pokapeme makronky.
- 2Kovovou misku vložíme do hrnce s vodní lázní a vlijeme do ní žloutky, přidáme mandlový likér a cukr a ušleháme ze všeho ve vodní lázni pěnu.
- 3V misce si rozšleháme sýr mascarpone a vmícháme do něj pěnu připravenou ve vodní lázni. Vzniklý krém pak rozdělíme do jednotlivých formiček na mascarpone. Pak ještě do každé formičky přidáme dvě makronky pokapané zbytkem směsi espressa s koňakem. Přikryjeme průsvitnou fólií a vložíme do chladničky, kde ponecháme 4 hodiny chladit. Pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.