Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem

55 min.
Itálie

Ingredience

      • 200mililitrůKáva Espresso
      • 150gramůPiškoty cukrářské
      • 6centilitrůLikér mandlový - Amaretto
      • 4kusyVaječný žloutek slepičí
      • 60gramůCukr krupice
      • 2lžíceKakao
      • 1litrVoda pitná
      • 2lžíceCukr moučkový
      • 2lžíceKakao
      • 50gramůČokoláda hořká
      • 500gramůMascarpone
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    448 kcal
    Bílkoviny
    8 g
    Tuky
    31 g
    Sacharidy
    32 g
    Vláknina
    625 mg
    Cukr
    20 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Větší formu vyložíme 75 g piškotů. Do horkého čerstvého espressa přilijeme mandlový likér a necháme vychladnout. Zakapeme piškoty polovinou celkového množství espressa s likérem.
    • 2
      Do hrnce vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku. V ní ve vodní lázni ušleháme krém ze žloutků, cukru a kakaa, dokud se cukr a kako úplně nerozpustí. Postupně po lžících vmícháváme rozšlehaný sýr mascarpone.
    • 3
      Na piškoty navrstvíme polovinu krému se sýrem mascarpone a uhladíme. Poskládáme na uhlazenou vrstvu zbytek piškotů a pokapeme zbylým espressem s likérem a navrstvíme zbytek krému. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
    • 4
      Než budeme moučník podávat, posypeme ho moučkovým cukrem a nastrouhanou hořkou čokoládou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.