Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem
55 min.
Ingredience
- 200mililitrůKáva Espresso
- 150gramůPiškoty cukrářské
- 6centilitrůLikér mandlový - Amaretto
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 2lžíceKakao
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžíceKakao
- 50gramůČokoláda hořká
- 500gramůMascarpone
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
625 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Větší formu vyložíme 75 g piškotů. Do horkého čerstvého espressa přilijeme mandlový likér a necháme vychladnout. Zakapeme piškoty polovinou celkového množství espressa s likérem.
- 2Do hrnce vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku. V ní ve vodní lázni ušleháme krém ze žloutků, cukru a kakaa, dokud se cukr a kako úplně nerozpustí. Postupně po lžících vmícháváme rozšlehaný sýr mascarpone.
- 3Na piškoty navrstvíme polovinu krému se sýrem mascarpone a uhladíme. Poskládáme na uhlazenou vrstvu zbytek piškotů a pokapeme zbylým espressem s likérem a navrstvíme zbytek krému. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 4Než budeme moučník podávat, posypeme ho moučkovým cukrem a nastrouhanou hořkou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.