Tiramisu s vanilkou
15 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 250gramůMascarpone
- 250mililitrůKáva zrnková
- 60mililitrůLikér Kahlua
- 50gramůČokoláda 70% kakao
- 2baleníPiškoty cukrářské
- 250gramůSýr jemný tavený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
315 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábnutá semínka odložíme. Ručním mixérem lehce vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem a smetanovým sýrem, přimícháme mascarpone a semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
- 2V mělké misce smícháme silnou vychladlou kávu s kávovým likérem (kahlúa nebo tia maria) a do směsi namáčíme dlouhé piškoty (22ks).
- 3Polovinu namočených pištotů skládáme do podlouhé skleněné mísy, zalijeme polovinou směsí z mascarpone a poklademe druhou vrstvou namočených piškotů a nalijeme druhou půlku směsi z mascarpone a posypeme nastrouhanou čokoládou. Mísu překryjeme potravinářskou fólií a nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc, vložíme do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.