Tiramisu s vanilkou

15 min.
Itálie

Ingredience

    • 1kusVanilkový lusk
    • 2kusyVejce slepičí
    • 125gramůCukr krupice
    • 250gramůMascarpone
    • 250mililitrůKáva zrnková
    • 60mililitrůLikér Kahlua
    • 50gramůČokoláda 70% kakao
    • 2baleníPiškoty cukrářské
    • 250gramůSýr jemný tavený
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
315 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábnutá semínka odložíme. Ručním mixérem lehce vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem a smetanovým sýrem, přimícháme mascarpone a semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  • 2
    V mělké misce smícháme silnou vychladlou kávu s kávovým likérem (kahlúa nebo tia maria) a do směsi namáčíme dlouhé piškoty (22ks).
  • 3
    Polovinu namočených pištotů skládáme do podlouhé skleněné mísy, zalijeme polovinou směsí z mascarpone a poklademe druhou vrstvou namočených piškotů a nalijeme druhou půlku směsi z mascarpone a posypeme nastrouhanou čokoládou. Mísu překryjeme potravinářskou fólií a nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc, vložíme do chladničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.