Tmavá lepkavá rýže s tarem

250 min.
Thajsko

Ingredience

    • 625mililitrůVoda pitná
    • 175gramůLepkavá rýže - černá
    • 150gramůCukr palmový
    • 1lžičkaSůl
    • 185mililitrůMléko kokosové
    • 280gramůTaro
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Vápník
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme rýži, zalijeme ji studenou vodou. Voda by měla sahat asi 5 cm nad okraj rýže. Tu necháme namočenou cca 3 hodiny, nebo přes noc.
  • 2
    Slijeme vodu a proplachujeme jí čistou vodou, abychom rýži zbavili škrobu. Z tmavé rýže nebude nikdy vytékat úplně čistá voda. Takovouto rýži nasypeme do hlubší pánve nebo hrnce a zalijeme 625 ml studené vody.
  • 3
    Přivedeme ji k varu a jakmile ho dosáhneme, budeme rýži často míchat. Zmírníme oheň na minimum, zamícháme a vaříme ještě asi 35 minut, dokud rýže nevstřebá všechnu vodu. Rýže by měla být vlhká.
  • 4
    Během doby, kdy se vaří rýže, slijeme vodu z misky s na kostičky nakrájeným tarem, položíme dužinu na talíř a přendáme ji na pařák (ten je umístěný v nádobě s vařící vodou). Přikopíme a dusíme v páře 8-10 minut, dokud taro nezměkne a nezkřehne.
  • 5
    Jakmile se rýže dovaří, přidáme do ní cukr a opatrně mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme taro a ještě jednou zamícháme.
  • 6
    V kokosovém mléce rozpustíme špetku soli. Rozdělíme rýži s tarem do misek a polijeme kokosovým mlékem. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.