Tmavá perníková kolečka

34 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme plech na pečení tukem.
  • 2
    Smícháme sůl, mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, skořici, muškátový oříšek, nové koření, kardamom a za stálého míchání přidáváme měkké máslo.
  • 3
    Do vzniklé směsi přidáme cukr a vejce, hněteme tak dlouho, dokud nevznikne vláčné těsto. Těsto necháme 30 minut v chladničce odležet.
  • 4
    Po uplynutí stanovené doby těsto vyválíme na 0,5 cm širokou placku, ze které formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka.
  • 5
    Hotová kolečka klademe na připravený plech.
  • 6
    Pečeme 14 minut. Před servírováním necháme kolečka vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.