Tmavá perníková kolečka
34 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1,5šálkyMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaKardamom
- 4lžíceKakao - prášek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceTuk
- 1hrstCukr krystal
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme plech na pečení tukem.
- 2Smícháme sůl, mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, skořici, muškátový oříšek, nové koření, kardamom a za stálého míchání přidáváme měkké máslo.
- 3Do vzniklé směsi přidáme cukr a vejce, hněteme tak dlouho, dokud nevznikne vláčné těsto. Těsto necháme 30 minut v chladničce odležet.
- 4Po uplynutí stanovené doby těsto vyválíme na 0,5 cm širokou placku, ze které formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka.
- 5Hotová kolečka klademe na připravený plech.
- 6Pečeme 14 minut. Před servírováním necháme kolečka vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.