Tmavý nugát
40 min.
Ingredience
- 300gramůMandle
- 250gramůCukr krupice
- 6gramůCukr hroznový (glukóza)
- 30gramůMeruňky sušené
- 30gramůŠvestky sušené
- 30gramůBrusinky sušené
- 150mililitrůMed včelí
- 80mililitrůVoda pitná
- 100gramůPistácie
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
11 g
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu.
- 2Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C. Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sušené ovoce a promícháme.
- 3Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.
- 4Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.