Tmavý nugát

40 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
11 g
Cukr
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu.
  • 2
    Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C. Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sušené ovoce a promícháme.
  • 3
    Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.
  • 4
    Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.