Tmavý žitný chléb

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
269 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, melasu a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko a kakao, vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  • 4
    Potom ho vytvarujeme do oválného bochníku, dáme na lehce olejem potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Vykynutý chléb potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme žitnými vločkami. Pečeme přibližně 30 minut, dokud kůrka nemá zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.